maandag 20 januari 2014

Mtiririko-lezing: "De dans van de held" in Zuid-Afrika


Mtiririko-lezing: “De dans van de held” in Zuid-Afrika.
Marcel van der Pol, Keridwen

Een boeiende, levendige, interactieve lezing, met ruimte voor mooie, gespeelde verhalen, over empowerment in de Zuid-Afrikaanse townships en over de kracht van een groot denkraam. 
Om het Mtiririko-project mogelijk maken kunt u nú reeds de lezing met Marcel van der Pol (Keridwen) boeken. De opbrengst van de lezing komt ten goede aan het Mtiririko-project in Zuid-Afrika (april 2014).


Afrika is een continent van verhalen. Keridwen’s De dans van de held maakt onder meer gebruik van verhalen om mensen en organisaties te helpen bij het oplossen van hun vraagstukken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat toen Marcel van der Pol van Keridwen de kans kreeg om in Zuid-Afrika aan de slag te gaan met De dans van de held, hij geen moment heeft geaarzeld. 
In oktober 2012 mocht hij in de buurt van Pretoria werken met het onderwijs en het bedrijfsleven. 
In april 2014 gaat hij weer, nu naar Phutadidjaba bij Bloemfontein, om samen met vijf andere Nederlandse trainers/consultants onder de naam Mtiririko een conferentie voor pastors, studenten en community leaders uit de townships te verzorgen. De conferentie is gewijd aan het uitwisselen van kennis en kunde om nieuwe oplossingen voor grote maatschappelijke problemen te vinden,  zoals armoedebestrijding, aids, drugsgebruik, gezondheidszorg (o.m. aids en diabetes), educatie, werkgelegenheid, criminaliteit etc..  
Uiteraard neemt hij De dans van de held weer mee, evenals de vervolgstap Het Gordiaanse ei.Bent u geïnteresseerd om te weten hoe je bijvoorbeeld met De dans van de held genoemde grote maatschappelijke problemen kunt benaderen? 
Wilt u horen en zien hoe je soms een complexe probleem trefzeker kunt vertolken in een metaforisch verhaal?  
Mensen creëren hun eigen werkelijkheid in de verhalen die zij vertellen. Als je in staat bent over je ervaringen en zienswijzen te verhalen, leer je de wereld te begrijpen. Het wordt echter lastig als je verhalen niet meer flexibel zijn. Als verhalen gestolde representaties van de werkelijkheid worden. Dan dreigt de wereld stil te staan. Dan beweegt er niets meer en zijn problemen onoplosbaar geworden. 

Marcel van der Pol laat in deze lezing zien wat hoe je De dans van de held kunt toepassen om een gestolde werkelijkheid weer vloeibaar te maken en hoe hij dit straks (april 2014) wil gaan doen in Zuid-Afrika.Mtiririko-projekt
Deze lezing is onderdeel van de zoektocht naar financiële ondersteuning om het Mtiririko-project mogelijk te maken. De Zuid-Afrikaanse organisatie heeft in samenspraak met de Mtiririko-trainers besloten haar beperkte beschikbare gelden voornamelijk in te zetten om de conferentie toegankelijk te maken voor zo veel mogelijk studenten en andere deelnemers met weinig geld. 
De zes trainers stellen daarom ook hun expertise belangeloos ter beschikking.  
Wat rest zijn de reis-en verblijfskosten van de trainers en de materiaalkosten voor de conferentie. (totaal geschat op € 12.000,00). 

Boeking & Informatie
Marcel van der Pol (Keridwen)
www.KERIDWEN.nl
marcel@keridwen.nl
+31 6 506 802 13
+31 50 525 61 21Aanvullende infomatie: 
- Mtiririko op facebook
- Mtiririko op Twitter: #Mtiririko

Mtiririko & Financiële Steun (> Eng)
- Mtiririko Trainers/Consultants
- Opbrengst Workshop voor Mtiririko

Geen opmerkingen:

Een reactie posten