woensdag 31 juli 2013

Merlijn Kasteeldag 2013


Marcel van der Pol (Keridwen): De dans van de held (2) op de Merlijn Kasteeldag


Merlijn Kasteeldag 2013: een dag voor belangstellenden en klanten, relaties van Merlijn, training en advies uit Nuland.  23 september 2013, Kasteel 4, 5473 VA Heeswijk Dinther. Aanvullende informatie als programma, aanmelding, etc: Merlijn Kasteeldag.
Merlijn Kasteeldag, een jaermarckt in Middeleeuwse sferen van Vertooninghen
en Speciale Werckvormen. Dit jaar hebben de trainers, cursisten en medewerkers van Merlijn zich laten inspireren door het thema: oude werckvormen voorbij, een jaermarckt van visies op regie en samenwerking.


Bijdrage van Marcel van der Pol (Keridwen) aan de Merlijn Kasteeldag:
Het Gordiaanse ei: Storytelling & Regisseren van Lastige Situaties (bijv bij conflicten). Een werckwinkel/vertooningh op de Merlijn Kasteeldag, gebaseerd op De dans van de held (2).
Toelichting. Mensen creëren hun eigen werkelijkheid in de verhalen die ze vertellen. Vooral in lastige situaties (zoals in conflicten) merk je dat in de verhalen van elke betrokkenen vaak een geheel eigen visie op de werkelijkheid naar voren komt, die volstrekt onverenigbaar lijkt met de verhalen en visies van andere betrokkenen.

Met technieken uit Storytelling & Storyregie kun je mensen op relatief eenvoudige wijze helpen hun verhalen te onderzoeken, te experimenteren met veranderingen en zo andere mogelijke werkelijkheden met nieuwe mogelijkheden te ontdekken.
Storytelling & Storyregie is goed bruikbaar voor Mediators, maar ook voor ook voor Coaches en Trainers, en voor andere Professionals die soms zeer lastige gesprekken moeten voeren.

Uitwerking. In deze Werckwinkel/Vertooningh gaan we met een aantal praktische technieken aan werk om dergelijke lastige situatie aan te pakken: Snelle verhaal analyse. Bovenstroom / onderstroom. Perspectiefwisselingen en Schakelprincipes. Verandering van Focus. Praktische regiedriehoek (verbaal & fysiek). Andere werkelijkheidsbeleving, nieuwe mogelijkheden. De professional: speler, waarnemer of regisseur?

          Vragen? Welkom!  www.keridwen.nl  



NB Deze blog is ook onderdeel van een Keridwen-nieuwsbrief. U kunt deze (en volgende) Keridwen-nieuwsbrief ook in z'n geheel lezen. Aanmelden kan via het formulier op www.KERIDWEN.nl of via een mailtje naar marcel@keridwen.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten