woensdag 31 juli 2013

Learning Lane 2013

Marcel van der Pol (Keridwen) met De dans van de held (2) / Het Gordiaanse ei op Learning Lane


Learning Lane 28, 29 en 30 augustus 2013.Learning Lane is een 2-daags Zomerfestival voor én door professionals waar kennis delen centraal staat. Beginnende en ervaren professionals op het gebied van HRD, P&O, training, opleiding, coaching, organisatieontwikkeling en -advies kunnen kiezen uit een zeer gevarieerd aanbod van workshops, die door collega-professionals worden aangeboden.

Voor meer informate, zoals programma en aanmelding, zie Learning Lane 


Bijdrage Marcel van der Pol (Keridwen) aan Learning Lane 2013:  Het Gordiaanse ei, gebaseerd op De dans van de held (2)

inleiding. Mensen die professioneel veel met mensen werken krijgen vaak te maken met allerlei  tegengestelde wensen en belangen. Zaken in het werk zijn echter vrijwel nooit zwart/wit. Naar wie moet je dan loyaal zijn? Moet je kiezen? Hoef je niet te kiezen?
Voordat je in een  eventueel rationeel moeras belandt van wat zou moeten en wat kan, is het goed om eerst te schakelen in perspectief en positie en dan pas afgewogen beslissingen te nemen.
“Het Gordiaanse ei” helpt met verhaal- en theater-technieken om ongerijmdheden, dilemma’s en paradoxen adequaat het hoofd te bieden.
“Het Gordiaanse ei” helpt met verhaal- en theater-technieken ongerijmdheden, dilemma’s en paradoxen adequaat het hoofd te bieden.
“Het Gordiaanse ei” kun je zien als een vervolg op Keridwen’s “De dans van de held”.In “De dans van de held” staan de creativiteit en de beweging centraal. Deelnemers leren schakelen in perspectief en paradigma, om uit hun vaste denk/voel/handelpatronen te komen en andere keuzemogelijkheden te onderzoeken. Twaalf helden, die elk staan voor een perspectief op de wereld, helpen daarbij.
In “Het Gordiaanse ei” staan dilemma’s en paradoxen centraal, die je in dit zoekproces kunt tegenkomen. Wereld, leven en werk zijn nooit zwart/wit. Om adequaat te leren omgaan met deze complexiteit van vraagstukken staan ook nu weer de twaalf helden (uit “De dans van de held”) ter beschikking.


uitwerking. In deze buitenworkshop we gaan direct aan de slag met eigen dilemma's en paradoxen uit te wisselen en ruimtelijk neer te zetten. We onderzoeken van dilemma's/paradoxen met hulp van (o.m.) Disney-Bomans techniek, Tableaux, Schakelen met Helden, Camus-Keuzes, etc. De deelnemers krijgen directe regieadviezen en persoonlijke feedback van Marcel. Ervaringen worden vertaald naar de eigen praktijk.

Vragen? Welkom! www.keridwen.nl 


NB Deze blog is ook onderdeel van een Keridwen-nieuwsbrief. U kunt deze (en volgende) Keridwen-nieuwsbrief ook in z'n geheel lezen. Aanmelden kan via het formulier op www.KERIDWEN.nl of via een mailtje naar marcel@keridwen.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten