vrijdag 8 februari 2013

De Conflictregisseur


De conflictregisseur: 

een integere en authentieke mediator, 

die in staat is adequaat in- en uit te zoomen, snel te schakelen tussen verschillende perspectieven en niveaus.






Naast de gangbare mediationvaardigheden vormen de schakelvaardigheden van de conflictregisseur een van de krachtigste middelen om partijen hun conflicten zelf effectief aan te laten pakken.

Keridwen (Marcel van der Pol) geeft workshops voor professionals om conflicten en andere lastige situaties optimaal te leren begeleiden.  Hij zet daarbij niet niet alleen zijn deskundigheid in als mediator en trainer/docent, maar ook zijn deskundigheid als theaterregisseur. 
Volgens hem heeft een regisseur een speciale wijze van kijken en interveniëren, die een duidelijke toegevoegde waarde biedt. Een regisseur schakelt voortdurend tussen spelers, stuk en publiek. De technieken die een regisseur inzet om samen met de spelers een stuk tot een succes voor publiek te maken, zijn eenvoudig en effectief te vertalen naar conflictbegeleiding. Een conflictbegeleider die praktische mediation-vaardigheden combineert met de schakelvaardigheden van een regisseur, heet bij Keridwen een conflictregisseur.

In de workshops van Keridwen leert u naast praktische mediationvaardigheden ook actief uw schakelvaardigheden  als conflictregisseur in te zetten:
  • De effectieve aanpak van het conflict is het 'theaterstuk' dat u regisseert.
  • De 'spelers' (conflictpartijen, andere belanghebbenden) moeten het zelf doen. U neemt hun eigen verantwoordelijkheid niet over.  U begeleidt hen om het beste uit zichzelf te halen. U stimuleert hen hun conflict samen zelfstandig op te lossen. 
  • Als conflictregisseur bent u in staat u in te leven in de verschillende 'rollen' en 'perspectieven', zonder er in te worden meegezogen. U schakelt gemakkelijk van rol naar rol, van perspectief naar perspectief en  weet de spelers actief uit te nodigen mee te schakelen. 
  • Als conflictregisseur weet u wanneer u moet interveniëren en wanneer u los moet laten.
  • Actief schakelende spelers leveren de beste performance. Actief schakelende conflictpartijen zijn op weg naar een gezamenlijk gedragen oplossing.


Nieuwsgierig?
Neem gerust contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Marcel van der Pol
www.KERIDWEN.nl
email: marcel@keridwen.nl
telefoon: 050 525 6121 / 06 506 802 13


Geen opmerkingen:

Een reactie posten