zaterdag 29 september 2012

Winnaars Verloting Voorstelling "Is hier de overkant"

Vandaag 29 september is de trekking van de winnaars

Mijn nieuwe solovoorstelling Is hier de overkant? is klaar om gespeeld te worden voor publiek! De productie is in handen van Keridwen. Om dit te vieren werden op 29 september 2012 zes voorstellingen verloot!
Als iemand wint, krijgt die de voorstelling gratis aangeboden. De winnaar zorgt voor publiek en een mooie lokatie. Ik kom speciaal voor de winnaar plus gasten spelen, tussen half november 2012 en half februari 2013. Samen bepalen we de geschikte datum.

Bovendien bestaat Keridwen 15 jaar
, een extra reden voor een feest. Het gaat dan góed met Keridwen.
Workshops, trainingen en lezingen op basis van De dans van de held worden steeds meer gevraagd. Reden? Er ontstaat steeds meer behoefte om de eigen denkraam te vergroten. Juist in deze economische spannende tijden onderkent bijna iedereen de noodzaak los te komen van vastgeroeste patronen, out-of-the-box te breken en nieuwe paradigma's te onderzoeken om vanuit andere inzichten de problemen van vandaag en morgen beter aan te pakken.

De dans van de held leert je om vanuit die nieuwe inzichten de problemen van vandaag en morgen beter aan te pakken.
In De dans van de held werken linker en rechter hersenhelft samen. Je wordt op speelse en effectieve wijze uitgedaagd je zelf te verrassen. En je hoeft het niet alleen te doen: alle helden uit De dans van de held helpen je. >> lees meer...

In oktober is De dans van de held op tournee in Zuid Afrika: The Dance of the Hero is aan het werk op verschillende Annual International Creativity Conferences in Limpopo, South Africa: EDUC-7 voor het onderwijs en ACRE-18 voor het bedrijfsleven.

De winnaars
Nu de uitslag van de verloting van Is hier de overkant?
Begin juli melden zich al de eerste liefhebbers aan, door mail of tweet naar Keridwen: #ishierdeoverkant.
Eind september waren er ruim voldoende aanmeldingen voor een mooie verloting.
De winnaars (al dan niet namens een organisatie) voor een eigen Is hier de overkant? - voorstelling:

• Ritchie Trieling (Prov. Noord-Brabant)
• Regina Kugel (Pricon)
• Marlotte van Hasselt (Bureau Courage)
• Ine Klosters (Atos)
• Willem Stortelder (21Lobsterstreet)
• Dian Rijnsaardt (Capgemini)


Van harte gefeliciteerd!
In begin november neem ik contact op met de winnaars, dan gaan we samen iets móóis organiseren.

Heb je niet gewonnen?
Zou je toch "Is hier de overkant?" willen zien? Dat kan. Voor iedereen die wel heeft meegedaan, maar niet heeft gewonnen, kan toch tegen een jubileumkorting Is hier de overkant? boeken.


Is hier de overkant? een tipje van de sluier...
Misschien kent u de legende van Praagse Golem. In de 16de eeuw werd de joodse gemeenschap in Praag vaak bedreigd door pogroms. Elke keer als een pogrom dreigde kwam Rabbi Löw bij Keizer Rudolph II op voor zijn gemeenschap. Vaak kon hij de dreiging op tijd afkopen met een belastingverzwaring. Soms ook niet.

Het enige wat de gemeenschap dan nog had was zich terug te trekken achter de gesloten poorten van het getto (de ommuurde wijk die hen was toegewezen). Soms was de woede van de autochtone Pragenaren zo groot, dat zelfs muren en gesloten poorten niet meer genoeg waren om de gemeenschap te beschermen. Rabbi Löw nam zijn toevlucht tot een drastische maatregel:
Met hulp van de kabbala boetseert hij een mensachtig wezen en brengt hem tot leven. Dankzij deze Golem weet Rabbi Löw de benodigde rust en veiligheid te brengen.

Uiteraard komt een moment dat de Golem niet meer nodig wordt geacht. Rabbi Löw ontneemt de Golem het leven. Als een grote brok klei ligt sindsdien de Golem de verborgen in een synagoge in Praag. Klaar om, mocht dat nodig zijn, opnieuw te worden gewekt. Als je tenminste weet hoe dat moet....


Een Golem. Soms ben je nodig. Soms niet. Stel nou, dat de Golem, eenmaal tot leven gewekt, graag mens wil zijn? Hij wil erbij horen. Omdat hij is. Omdat hij denkt, voelt en doet. Wanneer hoor je er dan bij? Bestaat er een grote scheiding tussen mens en golem? Waar is de overkant?
In novelle en voorstelling verdiep ik mij in het leven van deze uit klei en water gevormde golem. Zijn leven volgen vanaf het moment dat hij wakker wordt (zijn daden, worstelingen, keuzes, ervaringen...), tot...

Uit respect voor de oorspronkelijke Golemlegende en om mijzelf meer creatieve ruimte te geven heb ik de hoofdpersonen uit “Is hier de overkant?” andere namen gegeven: Gaston en Meester Léon. Is hier de overkant? Is het verhaal van Gaston. Hoe zijn leven had kunnen zijn, gedreven door de vraag: Is hìer de overkant?
>> lees meer...

creatieve groet

Marcel van der Pol
Keridwen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten