zaterdag 1 september 2012

Vijf jaar crisis is genoeg!

Laten we oppassen dat de voortslepende crisis geen "selffulflling prophesy" wordt. Vijf jaar is ruim voldoende geweest!  Laten we de crisis aanpakken! Daarvoor moeten we wel op een andere wijze gaan denken en handelen, dan waarbij wij de problemen hebben veroorzaakt (verwijzing naar een citaat van Albert Einstein)!
Laten we dus ons denkraam groter maken en waar nodig vastgeroeste economische, politieke en sociale patronen loslaten. Anders blijven we maar steeds op zinloze wijze op hetzelfde nutteloze aanbeeld slaan! Je kunt toch niet tevergeefs een probleem steeds weer opnieuw volgens een vaste denk- en handelswijze proberen aanpakken, en dan verwachten dat een volgende keer toch opeens wèl de oplossing biedt (naar een ander citaat van Albert Einstein. Noemde hij deze wijze van denken geen 'waanzin'?)?

Als er iets is wat ik vanuit Keridwen te vaak heb meegemaakt is het dat mensen zo graag vast willen houden aan wat ze kennen en wat gangbaar is. Ze komen dan steeds weer met (variaties op) ideeën, die ze altijd al hebben gehad . Nieuwe inzichten worden direct als niet-realistisch terzijde geschoven. Je hoeft echter niet direct een hemelbestormer of wereldredder te zijn, om de crisis aan te kunnen pakken. Je hoeft slechts bereid te zijn jezelf de ruimte te gunnen anders te denken en te handelen en adequaat te dealen met de consequenties! Om een actieve, constructieve bijdrage te leveren aan de huidige crisis is creativiteit nodig, plus culturele sensitiviteit en humane leiderschapskwaliteiten.

Zet Keridwen's De dans van de held in om uw denkraam te vergroten: schakel met hulp van de twaalf helden zo vaak u wilt in perspectief en paradigma om de consequenties van de crisis voor u en uw organisatie van alle kanten te belichten, aan te pakken en op te lossen.
Zonder de crisis te bagatelliseren: elk nadeel heeft óók een voordeel (naar een citaat van Johan Kruijff).
Het is net zoal met Het Gordiaanse ei: een vergroot denkraam geeft je uitkomsten en mogelijkheden die je nog niet kende en zeker niet had verwacht. Leer ze wel op hun waarde te schatten en er adequaat me om te gaan.



Marcel van der Pol,
www.KERIDWEN.nl

Vergroot je denkraam, met Keridwen's 
De dans van de held 
& Het Gordiaanse ei.



* De dans van de held & Het Gordiaanse ei gaan uit van de gedachte dat elk mens bij voortduring ‘verhalen' aan zichzelf en aan anderen vertelt  om zijn/haar werkelijkheid vorm en betekenis te geven. Soms kloppen deze verhalen echter niet meer, dan is het tijd om een ander verhaal te vertellen!
* De dans van de held & Het Gordiaanse ei dagen u (in workshops, trainingen of adviseringen) uit tot het vergroten van uw denkraam, ofwel  tot een ander, creatievere en innovatievere wijze van denken en handelen
* De dans van de held helpt u bij de aanpak uw vraagstukken denkraam te vergroten en meer mogelijkheden te zien. U schakelt in de aanpak van uw vraagstukken adequaat in perspectief en paradigma.
* Het Gordiaanse ei helpt u adequaat om te gaan met de effecten en de mogelijkheden van uw vergrote denkraam. U weet in welke situaties u de ene held adequaat inzet en de andere beter even thuislaat.

* Meer weten? Marcel van der Pol. Keridwen.
 Mail - Twitter: @keridwen - Bel: via kantoor = 050 5256121 of direct 06 506 802 13

Geen opmerkingen:

Een reactie posten