zondag 20 mei 2012

Functionering- en beoordelingsgesprekken

Functionering- en beoordelingsgesprekken. Het hoort bij je werk als leidinggevende. Lastig is het wel. Het gaat zeker niet alleen om de inhoud van het gesprek, maar ook om de wijze waarop je samen het gesprek voert, om de effecten (na afloop), om de voorbereiding, maar zeker om hoe je in de toekomst gaat of blijft samenwerken.
Functionering- en beoordelingsgesprekken gaan dus vooral over communicatie. Daarom is het zo geschikt om met hulp van rollenspelen, verhalen en theater adequaat en mensen voeren van deze gesprekken te leren en te oefenen.


Eugene ligtvoet (06 21965439)  is een van de mensen die zich actief op dit terrein begeeft en die ik graag hier even wil promoten:

Iedere leidinggevende wordt geacht functionerings- en beoordelingsgesprekken met medewerkers te voeren. 
Helaas leveren deze gesprekken vaak te weinig op en kosten ze te veel tijd en administratie.
Daarnaast weten we uit ervaring dat het voor veel leidinggevenden lastig is om te gaan met reacties op negatieve feedback.

JanJacob de Groot en ik hebben voor leidinggevenden een training ontwikkeld die van deze gesprekken een zinvol instrument maakt. 
Door er slim mee om te gaan, en de medewerker een nadrukkelijke rol te geven kan de tijdsbesteding teruggebracht worden en de opbrengst van de gesprekken sterk verhoogd.
Op onze site vind je alles wat je nog niet wist over beoordelen en beoordelingsgesprekken.

De site is interactief, je kunt bij de ‘tools’ je eigen reacties testen en toetsen!

Veel plezier. Zie link,

Eugene

Geen opmerkingen:

Een reactie posten